top of page

תקנון העמותה שלנו

פרק ראשון - שם העמותה ומעמדה החוקי

1. שמה של העמותה הוא: המסע שלנו - פורום משפחות מתמודדות עם הפרעת אכילה בישראל

2. כתובת העמותה:
.3 העמותה היא תאגיד רשום על פי חוק העמותות, הכשיר לכל חובה, זכות ופעילות משפטית

פרק שני - מטרות העמותה

.4 העמותה תוביל פעילות הסברתית, חברתית, ציבורית, ממשלתית ומשפטית בתחום הטיפול והתמודדות עם הפרעות האכילה ובעיות בריאותיות ונפשיות הקשורות בהפרעה זו. .5 העמותה תפעל לשם גיבוש וקידום פתרונות והסרת חסמים הקשורים בהפרעות אכילה ובטיפול בהפרעה זו, אל מול גורמים שלטוניים ופרטיים.
.6 העמותה תוביל פעילות של תמיכה במשפחות אשר מתמודדות עם הפרעת אכילה, של הכשרה מקצועית למטפלים בתחום הפרעות האכילה, ושל הרחבת מסגרות הטיפול במתמודדים ובמתמודדות עם הפרעות אכילה ובני משפחותיהם.
.7 העמותה תוביל פעילות להרחבת המודעות הציבורית בתחום הפרעות האכילה; העמותה תפעל לגיבוש תמיכה ציבורית ומקצועית במשפחות המתמודדות עם הפרעות אכילה; העמותה תפעל לפיתוח דרכים לזיהוי מוקדם של ההפרעה ולצמצום הגורמים החברתיים למחלה.
.8 העמותה תהווה גורם משיכה לגורמים מקצועיים בתחום הפרעות האכילה.
.9 העמותה תגייס כספים ותקיים שיתופי פעולה בתחומים שונים ועם גורמים שונים על מנת לקדם את מטרותיה.

פרק שלישי - סמכויות העמותה

.10 העמותה לא תהיה רשאית לחלק רווחים או טובות הנאה בין חבריה.
.11 העמותה תתנהל ללא כוונת רווח ותקבע לעצמה מטרות שאינן מכוונות לחלוקת רווחים. .12 לצורך קידום מטרותיה ויעדיה, תהא העמותה מוסמכת לעשות ולבצע כל פעולה ו/או מעשה חוקי, בכפוף להחלטות ולאישורים של הגופים המתאימים בעמותה.

פרק רביעי - חברות

.13 )א( מייסדי העמותה הנם חברים בה מיום רישום העמותה בפנקס העמותות.
)ב( ככלל חבר עמותה צריך להיות בעל קשר מוכח ישיר או עקיף, בעבר או בהווה, לתחום הפרעות האכילה. ועד העמותה רשאי לאשר קבלת חבר בעמותה שאין לו קשר ישיר לתחום הפרעות האכילה מנימוקים שיירשמו.
)ג( אדם החפץ להיות חבר העמותה יגיש לועד בקשה בלשון זו:
"אני )שם, מען ומספר זהות( מבקש להיות חבר בעמותה "המסע שלנו - פורום משפחות מתמודדות עם הפרעת אכילה בישראל". מטרות העמותה ותקנונה ידועים לי. אם אתקבל כחבר בה, אני מתחייב לקיים את הוראות התקנון ואת החלטות האסיפה הכללית של העמותה. הקשר שלי לתחום הפרעות האכילה הוא _______".
) ד( ההחלטה בדבר קבלת המבקש כחבר העמותה או אי קבלתו נתונה בידי הועד; סירב הועד לקבל את המבקש, רשאי הוא לערור על הסירוב בכתב לפני האסיפה הכללית הקרובה. האסיפה הכללית רשאית להחליט בערר בהתאם לשיקול דעתה הבלעדי, וללא צורך בזימון של העורר לאסיפה.
)ה( חברות בעמותה אינה ניתנת להעברה לאדם אחר או לתאגיד אחר, לרבות בדרך של ירושה. .14 )א( חבר העמותה זכאי להשתתף ולהצביע בכל אסיפה כללית ויהיה לו קול אחד בכל הצבעה; הוא זכאי לבחור ולהיבחר לועד או לועדת הבקורת.
)ב( חבר העמותה זכאי להשתתף בפעולות העמותה וליהנות משירותיה.
)ג( הועד, באישור האסיפה הכללית, רשאי לקבוע דמי חבר שתשלומם יהיה חובה על החברים.
)ד( פקיעת החברות בעמותה אינה פוטרת מסילוק התשלומים שהגיעו לעמותה מן החבר ערב פקיעת חברותו בעד התקופה שעד לפקיעת חברותו.
.15 )א( החברות בעמותה פוקעת –
)1( במות החבר, ובחבר שהוא תאגיד - בגמר פירוקו;
)2( בפרישתו מן העמותה; הודעת פרישה בכתב תינתן לועד שלושים יום מראש;

)3( בהוצאתו מן העמותה.
)ב( האסיפה הכללית רשאית, לפי הצעת הועד, להחליט על הוצאת חבר מן העמותה מאחד הטעמים הבאים:
)1( החבר לא שילם לעמותה את המגיע לה ממנו;
)2( החבר לא קיים את הוראות התקנון או החלטה של האסיפה הכללית;
)3( החבר פועל בניגוד למטרות העמותה או תוך סיכול מטרות העמותה ופעילותה; )4( החבר הורשע בשל עבירה שיש עמה קלון, בהתאם לחוות דעת משפטית שתינתן לעמותה.
)5( בהתאם להערכת הועד החבר הפסיק לחלוטין לגלות עניין בעמותה ובפעילותה. חבר אשר לא השתתף בשלוש ) 3( אסיפות כלליות רצופות, מבלי שהעדרותו
אושרה על ידי האסיפה הכללית, חזקה הניתנת הינה כי הוא "הפסיק לחלוטין
לגלות עניין בעמותה ובפעילותה".
)6( החבר הוכרז פסול דין.
)ג( הועד רשאי להשהות זמנית לתקופה של עד ששה חודשים ) 6(, את פעולתו של חבר עמותה בשל הטעמים שפורטו לעיל, וזאת עד שתתקבל החלטה סופית בעניינו על ידי האסיפה הכללית, שיכולה להפסיק את חברותו לצמיתות בשל הטעמים המנויים לעיל או לבטל את השעייתו של החבר.
)ד( לא יציע הועד לאסיפה כללית להוציא חבר מן העמותה ולא ישהה באופן זמני את חברותו אלא לאחר שנתן לו הזדמנות נאותה להשמיע טענותיו לפניו )בכתב או בעל פה(, ולא יציע מהטעמים האמורים בתקנת משנה )ב() 1(, ) 2( או ) 3( אלא לאחר שהתרה בחבר ונתן לו זמן סביר לתיקון המעוות.
.16 הזמנה, דרישה, התראה והודעה אחרת של העמותה לחבר יינתנו לו בכתב שיימסר לו ביד או יישלח בדואר רגיל או בדואר אלקטרוני אל מענו הרשום בפנקס החברים או אל כתובת הדואר האלקטרוני המועדכנת בפנקס החברים; לפי בקשת החבר בכתב תשנה העמותה את מענו הרשום או כתובת הדואר האלקטרוני בפנקס החברים.
 

פרק חמישי - האסיפה הכללית

.17 יומה, שעתה ומיקומה של אסיפה כללית ייקבעו בידי הועד.
.18 אסיפה כללית תכונס על ידי הודעה שתינתן לכל חבר לפחות עשרה ימים מראש ותציין יום, שעה, מקום וסדר יום לאסיפה. האסיפה הכללית רשאית להתכנס באמצעי היוועדות חזותיים, כגון אפליקציית zoom, והאסיפה רשאית לקבל כל החלטה אשר בסמכותה בדרך זו.
.19 אסיפה כללית רגילה תשמע דינים וחשבונות על פעולות הועד ועל פעולות ועדת הבקורת, תדון בהם ובדין וחשבון הכספי שהגיש לה הועד, תחליט על אישורם, ותבחר בועד ובועדת הבקורת. .20 )א( אסיפה כללית לא תיפתח אם לא נכחו לפחות רבע ממספר חברי העמותה; היה מנין זה נוכח בפתיחת האסיפה, רשאית היא להמשיך בדיוניה ולקבל החלטות אף אם פחת מספר הנוכחים.
)ב( לא נתכנס המנין האמור תוך חצי שעה מהזמן הנקוב בהזמנה, יראו את האסיפה כנדחית, ללא צורך בהזמנה נוספת, בשבוע ימים לאותה שעה ולאותו מקום, ובאסיפה נדחית זו יהיו הנוכחים רשאים לדון ולהחליט, יהיה מספרם אשר יהיה.
.21 בכל אסיפה כללית, יושב ראש הועד יכהן כיושב ראש קבוע של האסיפה הכללית. אם יושב ראש הועד לא ירצה להיות יושב ראש של אסיפה כללית או אם לא ישתתף מסיבה כלשהי באסיפה כללית,
3

האסיפה תהיה רשאית לבחור בחבר אחר מבין חברי העמותה לכהן כיושב ראש באסיפה הנדונה. .22 יושב ראש הועד ימנה מזכיר אשר ינהל את פרוטוקול האסיפה. הפרוטוקול ייחתם בידי יושב ראש האסיפה ומשנחתם בידו יהווה ראיה לכאורה לכשרות כינוס האסיפה, ניהולה וקבלת החלטותיה. .23 ההצבעה באסיפות הכלליות תהיה בהרמת ידיים, אולם 25% מחברי האסיפה הכללית רשאים לדרוש כי הצבעה בנושא מסוים תהיה חשאית בקלפי ובמקרה זה יוכרע העניין שהועמד להצבעה על ידי הצבעה חשאית בקלפי.

.24 החלטות האסיפה הכללית יתקבלו ברוב קולות של המצביעים, זולת אם החוק או תקנון זה דרשו רוב אחר לקבלתן; היו הקולות שקולים, רשאי יושב ראש האסיפה להכריע.
.25 העניינים המפורטים להלן ידרשו הצבעה של רוב מיוחס של שני שליש מחברי העמותה: )1( שינוי שם העמותה ומטרותיה
)2( פרוק העמותה על פי חוק העמותות, תש"ם- .1980
.26 מזכיר האסיפה הכללית ינהל את פרוטוקול האסיפה.
 

פרק שישי - הועד

.27 מספר חברי הועד ייקבע בהחלטת האסיפה הכללית ולא יהיה פחות משנים.
.28 )א( הועד יכהן מהיבחרו באסיפה כללית ועד שאסיפה כללית אחרת תבחר ועד חדש; חבר הועד היוצא יכול להיבחר לועד החדש.
)ב( חבר הועד רשאי להתפטר בכל עת מכהונתו על ידי הודעה בכתב לועד; חבר הועד יחדל לכהן אם הוכרז פסול דין, פושט רגל או הורשע בפסק דין סופי בעבירה לפי סעיפים 290 עד 297 ו414- עד 438 לחוק העונשין, תשל"ז– ,1977 או בעבירה אחרת שיש עמה קלון
)ג( חברתו בועד תיכנס לתוקפה רק לאחר שחבר הועד הנבחר חתם על הצהרה בזו הלשון:
"אני )שם, מען ומספר זהות( מקבל על עצמי להיות חבר בועד עמותת "המסע שלנו - פורום משפחות מתמודדות עם הפרעת אכילה בישראל". מטרות העמותה ותקנונה ידועים לי. אני מתחייב לקיים את הוראות התקנון ואת החלטות האסיפה הכללית של העמותה. אני מצהיר בזאת כי אני כשיר לכהן כחבר ועד בהתאם להוראות חוק העמותות, תש"מ- ,1980 ובכלל זה איני נותן שירותים לעמותה בשכר שלא כחבר הועד; אני בגיר ולא הוכרזתי פסול-דין או פושט רגל ולא הורשעתי בפסק דין סופי בעבירה לפי סעיפים 290 עד 297 ו414- עד 438 לחוק העונשין, תשל"ז– ,1977 או בעבירה אחרת שלדעת היועץ המשפטי לממשלה יש עמה קלון".
)ד( רשאי להיבחר כחבר ועד רק מי אשר סיים תקופת הכשרה ולימוד של ששה חודשים ) 6(, מיום שהתקבל כחבר עמותה. בסמכות האסיפה הכללית לפטור את המועמד לחברות מתקופת ההכשרה והלימוד – כולה או מקצתה, בשל נסיבות מיוחדות הנוגעות למועמד לחברות ו/או בשל נסיבות מיוחדות אחרות ובלבד שהאסיפה תנמק בכתב את הנסיבות שהביאו להחלטתה.

)ה( האסיפה הכללית רשאית, בכל עת, להוציא כל חבר מחברות בועד עקב אי התאמה ובלבד שניתנה לו הזדמנות נאותה להשמיע טענותיו.
.29 )א( נתפנה מקומו של חבר הועד, רשאים הנותרים או הנותר למנות חבר אחר של העמותה לכהן כחבר הועד עד לאסיפה הכללית הקרובה; עד למינוי כזה רשאים הנותרים או הנותר להמשיך לפעול כועד.
.30 )ב( חבר הועד שנבצר ממנו למלא תפקידיו, רשאים הנותרים או הנותר למנות חבר העמותה למלא מקומו עד שישוב למלא תפקידיו.
.31 הועד רשאי להסדיר בעצמו את מועד ישיבותיו, ההזמנה להן, המנין הדרוש בהן ודרך ניהולן. הועד רשאי להתכנס באמצעי היוועדות חזותיים, כגון אפליקציית zoom, והועד רשאי לקבל כל החלטה אשר בסמכותה בדרך זו; הועד רשאי לקבל החלטות בסבב של אישורי הודעות דוא"ל. .32 החלטות הועד יתקבלו ברוב קולות המצביעים; היו הקולות שקולים רשאי יושב ראש הועד להכריע; החלטת כל חברי הועד פה אחד יכול שתתקבל גם שלא בישיבת הועד. הועד ינהל פרוטוקול מישיבותיו והחלטותיו.
.33 הועד רשאי לבחור מבין חבריו לכהן בועדות קבועות ובועדות זמניות לשם ייעוץ לוועד ומתן המלצות, בהתאם לשיקול דעתו הבלעדי, וכן הוא ראשי להסתייע ביועצים חיצוניים.
.34 הועד, באישור האסיפה הכללית, רשאי להסמיך, מעת לעת, מורשי חתימה לחתום בשם העמותה על מסמכים שיחייבו אותה, ולבצע בשמה פעולות שהן בתחום סמכותו. ובלבד שמורשי החתימה יהיו מבין חברי העמותה ו/או נושאי משרה בה, וכן ישאו הם את חותמת העמותה. יודגש, חתימה שתחייב את העמותה תהיה חתימת מי שזהותו תקבע על ידי הועד, באישור האסיפה הכללית, מעת לעת, כמורשה חתימה ובלבד שהוא יהיה חבר העמותה ו/או נושאי משרה בה. חתימתו של מורשה החתימה תלווה בחותמת של העמותה.

פרק שביעי - יושב ראש הועד

.35 האסיפה הכללית תבחר אחד מחברי הועד להיות יושב ראש הועד והוא יכהן במשך כשנה כיושב ראש הועד. עם תום תקופת כהונתו תבחר האסיפה הכללית יושב ראש חדש מבין חברי ועד העמותה. היושב ראש היוצא רשאי להיבחר לתקופות כהונה נוספות.
.36 אם היושב ראש הקבוע לא ישתתף בישיבת ועד מסוימת, יבחר הועד חבר אחד מבין הנוכחים בישיבה לשבת בראש הישיבה הנדונה.
.37 היושב ראש רשאי להתפטר מתפקידו על ידי הגשת הודעת התפטרות בכתב בישיבה שבה כונס ועד העמותה.
.38 האסיפה הכללית רשאית בכל עת להעביר את יושב ראש הועד מכהונתו, וזאת לאחר שניתנה לו

האפשרות להשמיע את טענותיו בפניה.
פרק שמיני - ועדת הביקורת
.39 הוראות תקנות 26 עד ,32 34 עד 37 יחולו, בשינויים המחויבים, גם על ועדת הבקורת.
.40 כל גוף, עובד או נושא משרה בעמותה ימציא לועדת הביקורת ללא דיחוי, לפי דרישתה, ידיעות, מסמכים, הסברים, וכל חומר אחר שלדעת ועדת הביקורת דרושים לה לצורכי הביקורת. .41 בנוסף לכל הסמכויות הנתונות לועדת הביקורת בחוק ובתקנון, לחבריה תינתן הזכות להיות נוכחים
בכל ישיבה של הועד או של אחת מועדותיו במעמד של משקיפים ללא זכות הצבעה, אולם תינתן להם הזכות המלאה להביע את עמדתם בנוגע לנושאים שעל הפרק.
.42 התייחס דו"ח ועדת הביקורת לאופן תפקודו של אדם מסוים )להלן: המבוקר(, ואופן תפקודו עולה לדיון בועד או באסיפה הכללית, תינתן למבוקר הזכות להשמיע את טענותיו בפני הועד ו/או האסיפה הכללית, לפי העניין, אולם המבוקר לא ישתתף בדיון ובהצבעה ביחס לדו"ח.
פרק תשיעי - נכסים לאחר פירוק
.43 פורקה העמותה ולאחר שנפרעו חובותיה במלואם נשארו נכסים, יועברו נכסים אלה לעמותה אחרת או לחברה לתועלת הציבור אחרת הרשומה אצל רשם ההקדשות כהגדרתו בחוק החברות, התשנ"ט- 1999 בעלת מטרות דומות.
פרק עשירי - נהלי עבודה כתובים
.44 העמותה וכל נושאי המשרה בה יפעלו לשם קידום מטרות העמותה ויעדיה בהתאם לנהלי עבודה כתובים וסדורים אשר יאושרו על ידי ועדת הביקורת והועד, ויובאו לידיעת האסיפה הכללית.

צרו קשר

 המסע שלנו פורום משפחות המתמודדות עם הפרעות אכילה

bottom of page